Velkommen til konsulentverdenen. På gensyn til bloggen.

For knap tre uger siden startede jeg på mit internship, og siden da har jeg ikke haft meget tid til at holde min blog opdateret. Jeg er trådt ind i en ret unik virksomhed og mit første møde med konsulentverdenen har indtil nu været spændende og udfordrende, og  jeg har aldrig lært så meget så hurtigt som jeg har gjort over de sidste par uger. På den ene side får man tildelt et stort ansvar fra dag et og der er store forventninger til det man leverer, men samtidig står man aldrig med en følelse af at stå mutters alene med en opgave der skal løses – man hjælper hinanden og det har derfor været overraskende nemt at glide ind i processerne. Hvis der er noget man ikke ved spørger man en kollega på kontoret, og hvis de ikke kan svare ringer man til en specialist der sidder på et af vores andre kontorer rundt omkring i verden. Det er forbavsende så meget viden i denne virksomhed.

Samtidig fornemmer man en dynamik og et højt pace i måden man arbejder på, som man ikke finder mange andre steder. Målet om at levere ”impact” for klienten, der stikker dybere end de overfladiske ”one-size-fits-all” løsninger som konsulentbranchen har været berygtet for, kommer i første række. Ind til videre har der ikke været to arbejdsdage der har lignet hinanden og netop fordi der stilles så høje krav til det der skal leveres til klienten, må man som ansat nogle gange være forberedt på at klokken ikke stopper en, hvis man har en vigtig opgave der skal løses. Man skel være lidt fleksibel når det kommer til arbejdstiderne.

Over de næste to måneder har jeg valgt at holde min blog i bero, for dels at kunne fokusere al min energi på mit arbejde, og dels for også at have tid til at holde en smule ferie. Det betyder meget for mig at have en levende blog, og hvis jeg ikke kan skrive mere end et indlæg hver anden uge, er det vanskeligt at holde ordentligt gang i ilden. Jeg har sat stor pris på al den feedback, såvel positiv som negativ, der har været på mine skriverier i de sidste fem måneder, og jeg ser frem til at dele mine indtryk og holdninger om erhvervs- og samfundsmæssige temaer i et internationalt perspektiv, når jeg i efteråret skal studere i North Carolina.

4 responses to “Velkommen til konsulentverdenen. På gensyn til bloggen.

 1. Imponerede at man med så få dage hos et stort konsulenthus allerede har lært firmaets reklameslogans udenad og taget kulturen til sig så ukritisk. Artiklen mangler blot lidt snak om autencitet og lederskab, så ville alle klicheerne være der.
  Det ville have været en overraskelse for mig, at have læst, at mødet med en ny og stærk kultur som McKinseys fik dig til at standse op og tænke kritisk på hvem du er, reflektere over den kultur du agerer i og så bruge dette som udgangspunkt for dit kommende virke som konsulent. Dit blogindlæg har i mine øjne ikke noget at gøre med impact, det er nærmere inkarnationen af at one-size-fits-all er succesformlen for McKinseys konsulentpotentiale. Det kan godt være jeg tager fejl om dig og mange års overarbejde får dig til erhvervslivets top. I så fald vil jeg dog have ret i at konformiteten vil have vundet.

 2. Supder duper Jack Jones, så har du også på fornemmeste vis helgarderet dig…

  Go vind i sejlene Tufte! lyder pisse spændende og fedt at høre du er faldet godt til.. Glæder mig til at følge bloggen i North Carolina…

  I modsætning til Jack Jones’ hurtige konklusion på baggrund af et indlæg, der i mine øjne blot beretter om et spændende startskud, så ser jeg frem til at høre, hvordan dit syn er på impact vs. one-size-fits-all, når opholdet er overstået!

 3. Til Jack

  Jeg tror nu ikke at jeg har taget kulturen til mig endnu, efter tre uger i en virksomhed kan man sjaeldent definere kulturen noejagtigt og det er derfor svaert for mig at forholde sig kritisk over for en kultur jeg kun har skrabet overfladen af. Ind til videre har der vaeret saa meget droen paa og saa mange nye indtryk at jeg knapt har haft tid til at stoppe op og reflektere dybere over kulturen, men det kommer vel hen af vejen. De lange arbejdsdage er nok den stoerste omvaeltning, men saa laenge det man laver giver mening og er interesssant har jeg det godt. De lange arbejdsdage er i det hele taget en stor udfordring for mange konsulenthuse da det afskaerer mange velkvalificerede fra at ansoege fordi de bliver skraemt vaek. .

  Til Soejmark

  Ja og diskussionen om konsulenters vaerdiskabelse blot er drevet af at “de friske oejne paa virksomheden”. Jeg er faldet rigtig godt til! Er du stadig i Hong Kong?

 4. Til Jack

  Jeg tror ikke at jeg har taget kulturen til mig endnu. Efter tre uger i en virksomhed kan man sjaeldent definere kulturen noejagtigt og det er derfor svaert for mig at forholde sig kritisk over for en kultur jeg kun har skrabet overfladen af. Ind til videre har der vaeret saa meget droen paa og saa mange nye indtryk at jeg knapt har haft tid til at stoppe op og reflektere dybere over kulturen, men det kommer nok hen ad vejen. De lange arbejdsdage er nok den stoerste omvaeltning, men saa laenge det man laver giver mening og er interesssant har jeg det godt. De lange arbejdsdage er i det hele taget en stor udfordring for mange konsulenthuse da det afskaerer mange velkvalificerede fra at ansoege fordi de bliver skraemt vaek. .

  Til Soejmark

  Ja og diskussionen om konsulenters vaerdiskabelse blot er drevet af at “de friske oejne paa virksomheden”. Jeg er faldet rigtig godt til! Er du stadig i Hong Kong?

Comments are closed.